Specialist seo

Google Penguin

Dupa ce ne-am familiarizat deja cu Google Panda, din aceeasi politica anti-spam s-a nascut pe 24 aprilie Google Penguin, care vine cu 52 de schimbari de algoritm. Google Penguin pare totusi sa aplice penalitati doar paginilor cu probleme , fara a exista riscul de a afecta intregul site ca in cazul Google Panda. Alta diferenta ar fi faptul ca Google Panda reevalueaza toate site-urile in medie o data pe luna, timp care poate fi lung pentru un site care si-a ameliorat rapid problemele. Cu Google Penguin, nivelul de optimizare este evaluat in permanenta. Daca aspectele care nu corespund noilor exigente sunt remediate intr-un timp scurt, penalitatile vor fi anulate imediat.

Ce ataca Google Penguin?

Pe scurt, Google Penguin sanctioneaza orice tentativa de hyper-optimizare:

· Tag-ul meta title construit printr-un cumul de expresii cheie, fara a fi neaparat sugestiv pentru vizitatori. Google Penguin scoate in fata paginile cu titluri scurte, concise, cu caracter informativ

· Continutul textual realizat exclusiv pentru motoarele de cautare, fara a prezenta o informatie pertinenta

· Paginile saturate de publicitate

· Excesul de linkuri interne sau de linkuri catre site plasate pe aceeasi expresie

· Excesul de linkuri externe cate site-uri de calitate indoielnica

· Excesul de linkuri catre site care provin din bloguri sau forumuri optimizate special in scopul de a creste artificial popularitatea site-ului, sau de comunicate de presa de calitate medie sau slaba

· Principiul conform caruia site-urile cu continut actualizat periodic au prioritate in clasamentul final nu se va mai aplica site urilor de calitate slaba.

Toate aceste schimbari confima inca o data necesitatea de a se adapta in permanenta pentru a asigura reusita unui proiect online. Pentru o evaluare Google Penguin, ne poti contacta aici.